Gamla bilar behöver inte vara sämre bilar

      Kommentarer inaktiverade för Gamla bilar behöver inte vara sämre bilar

Jag köpte min första bil när jag var 18 år och jag var så himla nöjd. En vit Volkswagen Golf från -98. Den skulle hålla länge men hade allt sina skavanker. Till slut när jag fick för mig att göra mig av med den vita pärlan och byta upp mig så köpte jag mig en nyare variant, samma märke och samma modell men några, eller ganska många, årsmodeller senare.

Den första vita pärlan hade krånglat en del, men det skulle jag få ångra, för det gick inte att jämföra med min nyinköpta bil. Årsmodellen var 2018 men man kunde tro att den var 20 år äldre, eller så hade jag bara ren otur.

Jag minns i alla fall när jag en dag inte fick igen bakluckan. Inte nog med då att det ska krångla så ska det vara något så löjligt som att inte kunna stänga igen bakluckan. Bitter så ringde jag min pappa som fick komma och hjälpa mig. Oavsett så åkte jag hem med bakluckan öppen och fick ha den ståendes över natten. Jag fick hjälp av pappa och tog reda på att det var en ny gasfjäder jag behövde. På kvällen började internetsökningarna för att då hitta rätt gasfjäder.

Att hitta rätt gasfjäder

Och det trodde jag skulle vara lättare sagt än gjort, men ack så fel jag hade. Jag hamnade nämligen på Valeryds hemsida där jag kunde söka efter en gasfjäder för att hitta rätt utifrån både längd, newtonvärde och gäng-mått. Pappa hade hjälpt mig ta fram detta och jag hittade genast den gasfjäder jag behövde.

Snabbt och lätt fick jag hem gasfjädern på posten och jag tog sedan med den till min pappas bästa kompis sedan länge som jobbat med bilar i alla år. Vi fick bytt gasfjädern och jag åkte därifrån med stängd baklucka men med tanke om att jag kanske istället ska köpa en bil från -98 igen.