En drönare som försvann

      Kommentarer inaktiverade för En drönare som försvann

Min man gillar teknikprylar! Många teknikprylar. Och han skaffar hela tiden nya som han måste testa. För några år sedan fick han hem en drönare. Skitkul tyckte han och lät den flyga runt i skogen vid vårt hus. Sen kom dottern och hennes man hem och då skulle de också testa förstås. Dottern fixade det galant men sen blev det svärsonens tur.

Det gick inte alls lika bra. Han lät den lyfta högt högt upp över träden och flyga i lite större cirklar. Och helt plötsligt var den för långt borta och den hade inte längre kontakt med kontrollen. Vi såg drönaren glida iväg mellan träden och sen var den borta.

Leta drönare

Vi trodde inte att den hade kommit så långt bort så vi gav oss iväg ner i skogen och började leta åt det hållet vi såg den försvinna. Vi finkammade skogen men ingen drönare där inte. Sen började jag gå in på alla tomter som gränsar mot skogen för att se om den hamnat där. Men ingen drönare där heller.

Till sist fortsatte vi ännu längre bort, säkert 500 m från huset och där hittade vi den. Högt uppflugen i ett träd. Det blev ett ruskigt sjå att få ner den. Det var ett ganska klent träd så vi gungade det fram och tillbaks tills drönaren slutligen damp ner.

Den klarade sig helt oskadd, men efter det var ingen så sugen på att köra den mer.

Köpa drönare

Om du är sugen på att köpa en drönare tycker jag du ska välja en med bättre kvalitet och mer kraftfull än den min man köpte. Du kan t ex köpa drönare hos Teknikproffset med bättre prestanda till bra priser.

Jag planerar själv att beställa en bättre drönare därifrån för nu är det min tur att vara sugen på att testa.